Stalenberg 18, Sambeek +31 6 40 94 95 15 info@langengrondverzet.nl

Wat is metselzand?

Wat is metselzand?

Het is een essentieel bouwmateriaal dat specifiek ontwikkeld is voor gebruik in metselwerk. Dit fijne, natuurlijke zand staat bekend om zijn specifieke eigenschappen die het geschikt maakt voor het metselen van stenen en bakstenen. Maar wat maakt metselzand uniek en waar wordt het voor gebruikt?

Eigenschappen

 • Korrelgrootte 
  het zand heeft  fijne korrelgrootte, waardoor je het kan gebruiken om te metselen. ook word het hierdoor  gemakkelijk om te verwerken  in mortel. De korrels zijn klein genoeg om een soepele en gelijkmatige menging met cement mogelijk te maken. 
 • Korrelvorm
  De korrels  hebben vaak een scherpe vorm. Deze scherpe, hoekige korrels vergroten de hechtingseigenschappen en stabiliteit van de mortel
 • Zuiverheid
  Kwalitatief metselzand is vrij van organisch materiaal, klei en andere verontreinigen. De zuiverheid van het zand draagt bij aan de duurzaamheid en sterkte van het uiteindelijke mengsel.

Toepassingen

 • Metselwerk
  Het wordt hoofdzakelijk gebruikt in de productie van mortel voor metselwerk. de combinatie van metselzand, cement en water vormt een stevig bindmiddel om stenen en bakstenen aan elkaar te hechten
 • Voegen
  Ook wordt het  gebruikt voor het voegen van stenen en bakstenen. Het fijne karakter van het zand zorgt voor een gelijkmatige verspreiding in de voegen, wat bijdraagt aan de stabiliteit en esthetiek van het metselwerk 

Waarom metselzand?

 • Optimale Hechting
  Door de fijne, scherpe korrels hecht metselzand uitstekend aan cement, hierdoor zorgt het voor een stevige verbinding tussen de stenen.

 • Gelijkmatige Menging
  De fijne korrelgrootte maakt een gelijkmatige en consistente menging met cement mogelijk, wat cruciaal is voor de kwaliteit van het metselwerk.

 • Duurzaamheid
  Metselzand van hoge kwaliteit, vrij van verontreinigingen, draagt bij aan de duurzaamheid en stabiliteit van het uiteindelijke metselwerk.

Nu bestellen?

heeft u vragen? Of wilt u metselzand bestellen? neem dan contact met ons op:  Tel: +31 6 40 94 95 155 Email: info@langengrondverzet.nl

Wij leveren al vanaf 1m³!
Metselzand
Bigbag metselzand
Prijzen metselzand